(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Svíčková z čehokoliv na anglické slanině
Potřebné ingredience
maso hovězí, divočina nebo králík, anglická slanina, kořenová zelenina, sladká smetana, koření, ocet, sůl, cukr
Postup přípravy
Zásadně nechávám jakékoli maso odležet v lednici v octovém nálevu alespoň 2 dny.(na jeden kg masa asi 4 dcl octa + voda tak, aby maso bylo aspoň z poloviny ponořené, další den obrátit.)
Přidám 5 ,mrkví, 5 petrželí a 1 celer, nakrájím a přidáms bobkovým listem a novým kořením k naloženému masu.
Před pečením sliju téměř všechnu tekutinu z pekáče a nechám jen asi jednu čtvrtinu včetně zeleniny, přidám trochu vody, na kolečka nakrájené tři cibule, 2 lžíce sádla a maso pokryju nakrájenou anglickou slaninou viz obrázkový postup. Peču přikryté celou dobu v troubě na 250 stupňů asi dvě hodiny, neodkrývám ani nepodlévám.
Až je maso měkké, nechám vychladnout, potom vyndám zvlášť na misku, nakrájím a zbytek pekáče rozmixuji včetně slaniny, položím si velký cedník přes hrnec a ještě přes něj rozmixovanou směs přecedím.
Nechám omáčku přejít varem, přidám ve smetaně rozmixované dvě lžíce pol.mouky a asi tři lžíce cukru, povařím, přidám maso a je hotovo.
Přidám 5 ,mrkví, 5 petrželí a 1 celer, nakrájím a přidáms bobkovým listem a novým kořením k naloženému masu.
Před pečením sliju téměř všechnu tekutinu z pekáče a nechám jen asi jednu čtvrtinu včetně zeleniny, přidám trochu vody, na kolečka nakrájené tři cibule, 2 lžíce sádla a maso pokryju nakrájenou anglickou slaninou viz obrázkový postup. Peču přikryté celou dobu v troubě na 250 stupňů asi dvě hodiny, neodkrývám ani nepodlévám.
Až je maso měkké, nechám vychladnout, potom vyndám zvlášť na misku, nakrájím a zbytek pekáče rozmixuji včetně slaniny, položím si velký cedník přes hrnec a ještě přes něj rozmixovanou směs přecedím.
Nechám omáčku přejít varem, přidám ve smetaně rozmixované dvě lžíce pol.mouky a asi tři lžíce cukru, povařím, přidám maso a je hotovo.
rozmixovaná hlaďoučká omáčka
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé